K1: Junior/Senior
 

Holdbeskrivelse

K1-holdet er Helsingør svømmeklubs førstehold. Det er på K1, at mange års hårdt arbejde skal kulminere ved opnåelsen af svømmernes individuelle målsætninger. De individuelle målsætninger laves til en udviklingssamtale, der finder sted mellem svømmeren og trænerne, hvor også resultaterne fra foregående periode evalueres.

Der er fokus på det hele menneske, idet svømningen skal gå op i en større enhed med studie/arbejde og privatliv.

 

Antal svømmere

20-22 svømmere

 

Årgang
15+ år for damer og herrer. 

 

Træningsmængde

Vandtræning 7-8 x 2 timer ugenligt
Landtræning 6-8 timer ugenligt

 

Mål og forventninger

Det primære mål for K1 er, at svømmerne specialiserer og perfektionerer deres svømning. Svømmerne skal konkurrere og præstere på højeste niveau

 

Teknisk fokus i vand

Der er fokus på specialiseret og individualiseret teknisk træning. Der fokuseres på at udvikle aerob og anaerob kapacitet og power, sprint. Også her er der tale om en individuel vurdering af, hvilke energisystemer svømmeren har behov for at udvikle.

 

Fokus på land

Træningen på land består af mange delelementer, vægttræning, elastiktræning, drylandtræning med fokus på corestyrke, balance, bevægelighed, motorik, spændstighed og smidighed.

I perioder vil der indgå alternative træningsmetoder i træningen, så som spinning, løb, trappetræning, fitness exercises mm.

 

Grundlaget for fokuseringen

K1 er det sidste hold i rækken af hold i Helsingør Svømmeklub. Udgangspunktet er, at svømmerne på K1 har lært alt det, der er målsætningerne for de øvrige hold. På den baggrund specialiseres den enkelte svømmer ud fra de forudsætninger den enkelte svømmer har.

 

Differentiering på K1

På K1 laves der en differentiering mellem svømmerne, sådan nogle svømmere får flere tilbud end andre. Differentieringen kan bestå i tilbud så som langbanetræning, specielle stævner, træningslejr, tests og foregår i samarbejde med Cheftræneren. Denne differentiering laves på baggrund af en vurdering af svømmerens alder, niveau, tekniske kunnen, målsætning for sæsonen og erfaring.

 

Hvilke stævner

Klubmesterskab/Sponsorstævne/Invitationsstævner/ Nationale Mesterskaber/Internationale stævner

 


Sidst opdateret april 2024.

Vores sponsorer