Klik her for at oprette en profil

2017/2018 01.08.2017  -  31.07.2018
Vejledning

Tilmelding til svømmehold
- her kan du læse holdbeskrivelserne og tilmelde dig et svømmehold

 
 
Holdoversigt Opdateret PDF-fil over ledige hold i sæson 2018/2019.
Vi anbefaler at du printer holdoversigten ud, så du kan sidde med den når du skal tilmelde til hold. 
 

Baby (0-3 år) (Baby)
Vi har fire aldersgrupper af Babysvømning (alderen er pr. august hvor sæsonen starter):
 • Baby      6 uger - 6 måneder
 • Baby 1   3-6 måneder
 • Baby 2   7-12 måneder
 • Baby 3   1-2 år
 • Baby 4   2-3 år 
Formål: Tryghed og Selvredning
Vi øver vandtilvænning og motorisk udvikling igennem leg med vandet for at opnå tryghed i vandet. Igennem leg og diverse øvelser bliver barnet guidet igennem vandets forskellige facetter, hvor hovedformålet er at træne sikkerhed i vand. Derudover skal vi have hyggeligt samvær med barnet og få gode oplevelser forældre og børn imellem. Forældrene er med i vandet som støtte og til at hjælpe barnet med de forskellige bevægelser, hop og andre øvelser. I undervisningen vil der bl.a. blive øvet at holde fast i kanten, hoppe ned i vandet og prøve at bevæge sig igennem vandet uden hjælp. Der vil arbejdes meget tryghed ved at komme under vandet. Alt dette vil foregå gennem leg og øvelser som stimulerer barnets motorik og sanser.
 
Forudsætninger
Mor/far (bedsteforælder) er med i vandet. Vi anbefaler, at det er samme ledsager i vandet med barnet så vidt muligt hver gang. Hvis I skifter ledsager undervejs, så opfordrer vi til, at I derhjemme snakker sammen om hvad de forskellige øvelser går ud på og hvad dit barn kan, således at dit barn får mest muligt ud af undervisningen. Som ledsager er det vigtigt at du selv udviser glæde ved vandet, da andet vil kunne påvirke barnets oplevelse af vandet.
 
Bassin
Der undervises i varmtvandsbassinet
 
Mødested
Vi mødes ved puslebordet ved babybassinet
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (4)

Små m. Ledsager (3-4 år) (Små)
Hvis du er 5 år og ikke er helt klar til at være alene i vandet på vores "Leg og Svøm", så må du gerne tilmelde dig Små med ledsager. Små med ledsager er næste hold for dig som har gået til babysvømning 
 
Bassin / vanddybde 1,1 m
Undervisningen foregår i det store bassin, hvor vanddybden er 1.1 m. Dvs at børnene ikke kan bunde.
I løbet af sæsonen vil noget af undervisningen foregå på 65 cm vanddybde, hvor de selv kan bunde. Og vi begynder at forberede børnene på, at de selv skal kunne være i vandet uden mor eller far, når de til næste sæson skal på små Begynder Trin 1 5-7 år.
 
Krav
Mor/far (bedsteforælder) er med i vandet. Forældrenes primære rolle er at støtte barnet, for vi benytter ikke hjælpemidler som vinger/bælte. Derved opnår barnet en naturlig tryghed og balance i vandet. Vi anbefaler, at det er samme ledsager i vandet med barnet så vidt muligt hver gang. Hvis I skifter ledsager undervejs, så opfordrer vi til, at I derhjemme snakker sammen om hvad de forskellige øvelser går ud på og hvad dit barn kan, således at dit barn får mest muligt ud af undervisningen. Som ledsager er det vigtigt at du selv udviser glæde ved vandet, dykker med når der dykkes og hygger med dit barn i vandet.
 
Målsætning: Tryghed og selvredning
Vi øver vandtilvænning og motorisk udvikling igennem leg med vandet for at opnå tryghed i vandet. Igennem leg og diverse øvelser bliver barnet guidet igennem vandets forskellige facetter, hvor hovedformålet er at træne sikkerhed i vand. Derudover skal vi have hyggeligt samvær med barnet og få gode oplevelser forældre og børn imellem. I undervisningen vil der være fokus på at øve balance, flyde på mave og ryg, fremdrift og selvredning for at skabe tryghed og glæde med vandet. Der vil arbejdes meget med fortroligheden med at bevæge sig under vandet, øve at holde fast i kanten, hoppe i vandet og svømme selvstændigt tilbage igen. Alt dette vil foregå gennem leg og øvelser som stimulerer barnets motorik og sanser. 
  
Næste hold i U-afdelingen
Efter små med ledsager skal du på "Leg og Svøm 4-5 år", som foregår på 0,65 cm vanddybde.
På Leg og Svøm er børnene alene i vandet
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Leg & Svøm (4-5 år) (L&S)
Hvis du er 6 år og ikke er helt klar til vores "Begynder Trin 1" endnu, så må du gerne tilmelde dig Leg og Svøm. Det kan enten være fordi du er helt ny til svømning, eller fordi din højde gør, at det er en fordel for dig at være på 0.65 cm vanddybde fremfor 1.0 m. Leg og Svøm er næste hold for dig som har gået på Små med ledsager.
Vi følger Dansk Svømmeunions anbefalinger om moderne svømmeundervisning og leger mere end vi svømmer, fordi det giver dygtige svømmere på sigt. Vi øver vandtilvænning og motorisk udvikling igennem leg med vandet for at opnå tryghed i vandet. Igennem leg og diverse øvelser bliver barnet guidet igennem vandets forskellige facetter, hvor hovedformålet er at træne sikkerhed i vand. I undervisningen vil der være fokus på at øve balance, flyde på mave og ryg, fremdrift og selvredning for at skabe tryghed og glæde med vandet. Der vil arbejdes meget med fortroligheden med at bevæge sig under vandet, øve at holde fast i kanten, hoppe i vandet og svømme selvstændigt tilbage igen. Alt dette vil foregå gennem leg og øvelser som stimulerer barnets motorik og sanser.
Bassin / vanddybde 0,65 cm
Undervisningen foregår i det store bassin, hvor vanddybden er 65 cm, dvs alle børnene kan bunde. Der vil være en hjælpetræner tilknyttet, så der altid er enten træner eller hjælpetræner i vandet og hjælper svømmerne.
Næste hold i U-afdelingen
Efter Leg & Svøm skal du på Små Begynder Trin 1, 5-7 år, som foregår på 1.0 m vanddybde. For at kunne bunde på Begynderholdet, så skal du være tæt på 120 cm høj. Hvis du er lavere, så kan du vælge at tage et være at du skal tage et år mere på Leg & Svøm
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Starterhold (4-10 år) (Start)

På vores små børne-begynderhold tilbyder vi "starter-undervisning" for (nye) dig som er vandforsigtig og ikke kan lide plask og sprøjt i ansigtet, holder sig for næsen når du dykker og mangler det sidste i at blive fortrolig med vandet. Der vil være ca. 2-5 svømmere pr. starterhold, så det er meget intensivt, så du hurtigt kommer til at elske vandet.
  
Krav
Det foregår således at trænerne på Leg & Svøm og Begynder Trin 1 vil udtage svømmerne til at deltage på starterhold, som foregår på samme tid som det tilmeldte hold. Du kan derfor ikke tilmelde dig online. Kontakt kontoret for at høre nærmere. 
 
Svømning er meget komplekst og svært at lære, hvis du ikke er helt tryg og fortrolig med at være, og bevæge dig, i vandet. Vi anbefaler at du går i svømmehallen så ofte som muligt, udover på dit svømmehold, for at øve dig mest muligt.
 
Målsætning Tryghed og selvredning
At vænne børn i alle aldre til at finde tryghed og glæde ved at være i vandet samt lære selvredning og kunne bevæge sig i vandet. Al undervisningen vil ske i et langsomt fleksibelt tempo med en tålmodig og pædagogisk ramme. Der vil være småøvelser som vil fører til større personlig selvtillid og tryghed med vandet. I disse øvelser vil fokus ligge på at få hovedet under vandet og prøve at slippe bunden, i så vid omfang som muligt samt masser af forskellige balanceøvelser. Der vil ikke være tale om brug af vinger eller flydebælter, men svømmeplader, slanger og andre brugbare hjælpemidler.
 
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Begynder Trin 1 (5-7 år) (B15-7)

Vanddybden på dette hold er 1,0 m. For at du kan bunde her, så skal du være ca. 120 cm høj. Hvis du er lavere, så bør du skal tilmelde dig Leg & Svøm, som foregår på 0,65 cm vanddybde. Begynder Trin 1, 5-7 år er både for dig som er helt ny til svømning og næste hold for dig som har gået på Leg & Svøm.

Hvis du er meget forsigtig med vand, så anbefaler vi at du kontakter kontoret, så vi kan hjælpe dig med at finde det rigtige hold at starte på.  
 
Hvor høj er du?
Begynder Trin 1 er opdelt i 2 hold hvor du primært skal gå efter dit barns højde:
5-7 år, vanddybde 1,0 m, svømmer er ca. min. 120 cm høj
7-10 år, vanddybde 1,1 m, svømmer er ca. min. 130 cm høj
 
Vi anbefaler at vælge hold efter højde, da det er mest trygt at kunne bunde, fremfor at være i for dybt vand. Holdene er i øvrigt ens. Bemærk der kan være relativ stor spredning på svømmernes niveau på de enkelte hold, da nogle svømmere er helt nye, medens andre har svømmet i flere år.
 
Krav
Du skal kunne modtage en kollektiv besked og være parat til at udfordre sig selv med vandet. Du er glad for vand og måske kan du allerede dykke.
 
Målsætning: Bevægelse og selvredning
Vi har størst fokus på de fire grundfærdigheder og bevæger os mere end vi svømmer, herunder øve balance, flyde på mave og ryg, få hovedet under vandet og bevæge sig trygt rundt i det våde element. Vi arbejder videre med forøvelser til de fire forskellige svømmearter (crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning) - som oftest gennem sjove lege.
 
Næste hold i U-afdelingen
Efter små Begynder Trin 1, 5-7 år skal du enten på store Begynder Trin 1, 7-10 år eller på små Begynder Trin 2, 5-8 år.  
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Begynder Trin 1 (7-10 år) (B1710)
Vanddybden på dette hold er 1,1 m. For at du kan bunde her, så skal du være ca. 130 cm høj. Hvis du er lavere, så bør du tilmelde dig små Begynder Trin 1, 5-7 år, som foregår på 1,0 m vanddybde.
Begynder Trin 1, 7-10 år er både for dig som er helt ny til svømning og næste hold for dig som har gået på små Begynder Trin 1, 5-7 år. 
 
Hvis du er meget forsigtig med vand, så anbefaler vi at du kontakter kontoret, så vi kan hjælpe dig med at finde det rigtige hold at starte på.   
  
Hvor høj er du?
Begynder Trin 1 er opdelt i 2 holdtyper hvor du primært skal gå efter dit barns højde:
5-7 år, vanddybde 1,0 m, svømmer er ca. min. 120 cm høj
7-10 år, vanddybde 1,1 m, svømmer er ca. min. 130 cm høj
 
Vi anbefaler at vælge hold efter højde, da det er mest trygt at kunne bunde, fremfor at være i for dybt vand. Holdene er i øvrigt ens. Der kan være relativ stor spredning på svømmernes niveau på de enkelte hold, da nogle svømmere er helt nye, medens andre har svømmet i flere år.
 
Krav
Du skal kunne modtage en kollektiv besked og være parat til at udfordre sig selv med vandet. Du er glad for vand og måske kan du allerede dykke.
 
Målsætning: Bevægelse og selvredning
Vi har størst fokus på de fire grundfærdigheder og bevæger os mere end vi svømmer, herunder øve balance, flyde på mave og ryg, få hovedet under vandet og bevæge sig trygt rundt i det våde element. Vi arbejder videre med forøvelser til de fire forskellige svømmearter (crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning) - som oftest gennem sjove lege.
 
Næste hold i U-afdelingen
Efter store Begynder Trin 1, 7-10 år skal du på store Begynder Trin 2, 7-10 år.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Begynder Trin 2 (5-8 år) (B25-8)
Vanddybden på dette hold er 1,0 m. For at du kan bunde her, så skal du være ca. 120 cm høj.
 
Hvor høj er du?
Begynder Trin 2 er opdelt i 2 hold hvor du primært skal gå efter dit barns højde:
5-8 år, vanddybde 1,0 m, svømmer er ca. min. 120 cm høj
7-10 år, vanddybde 1,1 m, svømmer er ca. min. 130 cm høj
 
Vi anbefaler at vælge hold efter højde, da det er mest trygt at kunne bunde, fremfor at være i for dybt vand. Holdene er i øvrigt ens. 

Krav
Begynder Trin 2 er for dig som allerede har gået en sæson på Trin 1 og af din træner er blevet anbefalet at gå på Trin 2.
Du kan allerede balancere godt i vand, du kan flyde på maven og ryggen med ørene under vand, slå kolbøtter og bevæger dig trygt både i og under vand.

Målsætning: Bevægelse og svømning
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Begynder Trin 2 (7-10 år) (B2710)
Vanddybden på dette hold er 1,1 m. For at du kan bunde her, så skal du være ca. 130 cm høj.
 
Hvor høj er du?
Begynder Trin 2 er opdelt i 2 hold hvor du primært skal gå efter dit barns højde:
5-8 år, vanddybde 1,0 m, svømmer er min. 120 cm høj
7-10 år, vanddybde 1,1 m, svømmer er min. 130 cm høj
 
Vi anbefaler at vælge hold efter højde, da det er mest trygt at kunne bunde, fremfor at være i for dybt vand. Holdene er i øvrigt ens. 
 
Krav
Store Begynder Trin 2 7-10 år er for dig som allerede har gået på Trin 1, 7-10 år eller Trin 2, 5-8 år og af din træner er blevet anbefalet at gå på Begynder Trin 2 7-10 år.
Du kan allerede balancere godt i vand, du kan flyde på maven og ryggen med ørene under vand, slå kolbøtter og bevæger dig trygt både i og under vand. 

Målsætning: Bevægelse og svømning
Vi begynder at arbejde mere teknisk med deløvelser til de fire forskellige svømmearter (crawl, rygcrawl, butterfly og brystsvømning), stadig med sjove lege som bærende element i undervisningen.
 
Næste hold i undervisningsafdelingen
Efter Begynder Trin 2 7-10 år skal du på hold for nye letøvede (holdnummer-serie 5100), som svømmer på midterbanerne i det lave bassin (25 m)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

ADHD/Autisme (AA)

Svømmehold for børn med autisme eller ADHD

6-14 år

Holdene er for børn med autisme eller ADHD, som kræver lidt ekstra hjælp til at blive trygge ved vandet, lære at svømme samt blive dygtigere til at svømme. Der vil blive lagt vægt på, at børnene bliver fortrolige med vandet. Svømningen påbegyndes i det små, dér hvor den enkelte svømmer er nået til. Undervisningen er i stor udstrækning individuel, hvilket betyder, at antallet af instruktører i forhold til antal svømmere er større på dette hold end på klubbens øvrige hold. Derved kan vi også have de mere letøvede med på holdet og differentiere undervisningen. Der er typisk 2-3 svømmere pr. instruktør på begynderholdet, lidt flere på mere øvede svømmere. Der vil være en fast rutine og struktur på holdet, så børnene ved hvad de skal.
 
Den ansvarlige træner sørger for at holdene bliver homogene svømmemæssigt.
 
Hvis dit barn med autisme eller ADHD er udenfor denne kategori og holdet lyder interessant så kontakt kontoret.
 
Kontingentet på ADHD/Autisme er 500 kr. dyrere end tilsvarende almindeligt hold.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Jump4Fun (8-14 år) (Jump)

Forudsætning

Specialudviklet hold til overvægtige børn og unge. Jump4Fun kører i samarbejde med Sundhedsplejen i Helsingør Kommune, Julemærkefonden og DGI. Jump4Fun kører også i skoleferierne, enten med svømning hos os eller i en af de andre Jump4Fun klubber/sportsgrene
 
Målsætning
Selvom Jump4Fun-holdet er målrettet overvægtige børn og unge, så er der ingen, der bliver målt og vejet her. Det går ud på, at det skal være sjovt at bevæge sig, så vi prøver forskellige motionsformer af i vandet og arbejder med kropsbevidsthed, motorik og bevægelsesglæde. Vi svømmer så mange gange om året det er muligt, dvs også i ferier. Træneren melder dette ud på holdet fra gang til gang.
 
Mødested
Vi mødes omklædte i selve svømmehallen på bænken ved vinduerne.
 
Tid
Vi mødes kl. 16.25 og starter med 5 min. på land hvor vi hygger os sammen og laver opvarmning på land, samt snakker om hvad dagens svømning går ud på. Derefter svømmer vi kl. 16.30-17.00
 
Medbring
Badetøj, håndklæde og svømmebriller
 
Tilmelding
Du tilmelder dig og betaler online her på siden. Husk at skrive lidt om dig selv i bemærkningsfeltet eller send os en mail til uafdelingen@svommeklubben.dk
 
Kontakt / prøvetime
For nærmere oplysninger eller aftale om prøvetime kontaktes kan du kontakte klubben på telefon på telefon 4275 2229 eller mail til uafdelingen@svommeklubben.dk. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Let Øvede Nye (7-11 år) (LetØ1)
Vores Let Øvede-hold svømmer alle på 25 m bane og er opdelt efter om det er første gang du går på letøvede:
Nye svømmere på letøvede svømmer i lavt bassin: holdnummer-serie 5100.
2. sæson på letøvede svømmer i dybt bassin: holdnummer-serie 5200.
 
Krav
Du kommer fra et Begynder Trin 2 hold og mestrer at svømme en sikker bane (25 m), fx rygben, helt uden nogen form for pause. Din træner har anbefalet dig at gå på Let Øvede Ny. 
Vi forbeholder os retten til at flytte svømmere, som ikke kan svømme en sikker 25 m, til Begynder Trin 2.
 
Målsætning: Bevægelse og svømning
Vi begynder nu på at svømme baner, men kun i det små, da det er vigtigere at kunne svømme korrekt fremfor at svømme langt. Der undervises primært i crawl og rygcrawl, i starten på korte distancer fx ½ bane. Brystsvømning og butterfly øves som delelementer, da det endnu er for tidligt at svømme sammensat. Vi øver kolbøtter, stå på hænder, vendinger, træde vande mm. Der vil stadigvæk indgå legende aktiviteter i undervisningen.
 
Næste hold i undervisningsafdelingen
For at komme på letøvede i dybt bassin så skal træneren vurdere at du er klar til det.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Let Øvede, 2. sæson (8-11 år) (LetØ2)
Vores Let Øvede-hold svømmer alle på 25 m bane og er opdelt efter om det er første gang du går på letøvede:
Nye svømmere på letøvede svømmer i lavt bassin: holdnummer-serie 5100.
2. sæson på letøvede svømmer i dybt bassin: holdnummer-serie 5200.
 
Krav
Du kommer fra et Let Øvede Ny-hold og er af din træner anbefalet at gå på Let Øvede 2. sæson 
Vi forbeholder os retten til at flytte svømmere, som ikke kan svømme en sikker 25 m, til Let Øvede Ny.
 
Målsætning: Bevægelse og svømning
Vi begynder nu mere på at svømme baner i det små. Vi vil også svømme en del på tværs på den korte led, da det er vigtigere at kunne svømme korrekt fremfor at svømme langt. Der undervises primært i crawl og rygcrawl, i starten på korte distancer fx ½ bane. Brystsvømning og butterfly øves som delelementer, da det endnu er for tidligt at svømme sammensat. Vi øver hovedspring, stå på plader, undervandssvømning, vendinger, træde vande mm. Der vil stadigvæk indgå legende aktiviteter i undervisningen.
 
Næste hold i undervisningsafdelingen
Fra Let Øvede 2. sæson rykker du op på Øvede 1, når træneren vurderer at du er klar til det  
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Øvede 1 (8-12 år) (Øv1)
Alle øvedehold svømmer i det dybe bassin 
 
Krav
Øvede 1 er for dig som kommer fra Let Øvede-hold i dybt bassin og af din træner er anbefalet at gå på Øvede 1. Du mestrer at svømme crawl og rygcrawl og har kendskab til butterfly og brystsvømning. Du kan allerede springe på hovedet i vandet. Du skal være bevidst om at fokus ligger på de svømmetekniske øvelser og at man går på holdet for at forbedre sin svømning og ikke for at plaske og lege.
 
Målsætning: Svømning og livredning
Vi arbejder videre med teknisk træning af de fire svømmearter, nu især med fokus på brystsvømning og butterfly. Nye elementer omfatter startspring, bjærgning og livredning. 
 
Næste hold i undervisningsafdelingen
Fra Øvede 1 rykker du op på Øvede 2, når træneren vurderer at du er klar til det  


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Øvede 2 (9-14 år) (Øv2)
Alle øvedehold svømmer i det dybe bassin

Krav
Øvede 2 er for dig som kommer fra Øvede 1 og af din træner er anbefalet at gå på Øvede 2. Du mestrer at svømme 100 m crawl og 100 m ryg med korrekt svømmestil samt træde vande 1-2 min og kan springe på hovedet i vandet. Du skal være bevidst om at du går på holdet for at blive en endnu dygtigere svømmer og at leg vil være en mindre del af undervisningen end førhen.

Målsætning: Svømning og livredning
Vi arbejder videre med finpudsning af de fire svømmearter samt vendinger, startspring, bjærgning og livredning. Derudover arbejdes med grundlæggende førstehjælp.

Næste hold i U-afdelingen
Øvede 2 er sidste hold i undervisningsafdelingen. Du kan enten fortsætte på Øvede 2 eller vælge Teenagehold som svarer i niveau til Øvede.  Er du meget dygtig svømmer så er Speedholdet også en mulighed for dig.

 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Teenagehold (12-16 år) (Teen)
Krav
Du kommer typisk fra enten øvede 1 eller øvede 2 hold og vil gerne udfordres i vandet. Du kan svømme både crawl, rygcrawl og brystsvømning samt måske også butterfly. Teenageholdet er et godt alternativ til dig som elsker vand, men som også gerne vil have det legende aspekt med i undervisningen.
 
Målsætning
Vi lever både teknisk svømning og arbejder med stilarterne og laver sjove aktiviteter i vand.   
 
Nyhed
Teenagehold tilbydes nu også med træning to gange om ugen (torsdag+søndag) for de 14-18 årige i 8 ugers forløb
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Speedhold (12-18 år) (Speed)
12-14 år Speed mini, svømmer 1 gang om ugen
14-18 år Speedholdet svømmer 2 gange om ugen
 
Krav
Du er en dygtig svømmer allerede, som kan de fire stilarter. Du vil gerne svømme lidt mere og på et højere niveau. Måske har du svømmet lidt konkurrence tidligere.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksen Aqua Gym (AqGym)

Her kan alle være med, uanset om du kan svømme eller ej

Formål
Mulighed for at lave noget alternativt aktivitet i og med vandet. Give en mulighed for medlemmer at lærer vandet at kende på en anden måde end ved decideret svømmeundervisning.

Princip
Der vil være en program hver gang med musik og bevægelser. Der vil være en kombination af konditionstræning og styrketræning. Der vil være en masse bevægelse, men også stilstående styrke øvelser for lår, balder, overkrop, arme, ryg og mave.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksen Begynder (VoBeg)
Fra 16 år
 
Beskrivelse
Formålet er at få alle med i vandet – selv den lidt ældre, der ikke har lært at svømme, eller har en eller anden frygt, og gerne vil lære at bevæge sig i vandet.
 
Forudsætninger
Du skal være motiveret og klar på en udfordring. Engagement og en positiv indstilling fra starten plus en masse gå på mod for at blive fortrolig med vandet. Derudover er det vigtigt at komme så ofte som det nu kan lade sig gøre, helst hver gang, da det vil gøre læringsprocessen med sammenhængende og mere effektiv.

Målsætning
Der vil være individuel differentieret undervisning, da svømmerne på holdet kan være meget forskellige i niveau og erfaring med det våde element. Der vil blive brugt hjælpemidler såsom svømmeplader, Aqua noodles, svømmefødder og andre hjælpemidler.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksen Let Øvede (VoLet)
Fra 16 år 
 
Beskrivelse 
Du kan svømme en af stilarterne og nysgerrig for at lære mere. Måske kommer du fra begynderholdet og vil gerne udfordres lidt mere på det tekniske.  
 
Krav
Du skal være tryg ved at få hovedet under vandet. 


Målsætning
Der gives både holdundervisning og én til én differentieret undervisning, da der kan være stor forskel på svømmernes niveau og færdigheder.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Voksen Øvede (VoØve)
Fra 16 år
 
Beskrivelse
Der arbejdes med alle fire svømmearter samt vendinger og startspring.
 
Krav
Du kan allerede svømme crawl og rygcrawl
 
Målsætning
Træneren udarbejder program til hver undervisningsgang. I samarbejde med træneren kan I sammen finde ud af hvilke øvelser og aktiviteter I synes godt om og får mest ud af.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksen Crawl-hold (VC)
Fra 16 år
 
Beskrivelse
Der arbejdes primært med crawl-teknik på dette hold
 
Krav
På dette hold skal du være tryg ved at være i vand og kunne svømme baner, gerne både i brystsvømning og rygcrawl.
 
Målsætning
Der arbejdes på alle niveauer og primært med crawl-teknik med formålet af at kunne svømme god crawl.
 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)

Voksen intensiv og exclusiv (V int)

Voksen intensiv og exclusiv crawl/svømning

Med Giedrius Saltenis, (kald ham Gerry) som instruktør på kanten er du garanteret god og resultatorienteret undervisning.Bemærk Gerry er engelsk-talende og underviser på engelsk.

Vil du lære at svømme crawl? Kan du svømme crawl, men kunne tænke dig at blive bedre? Eller skal du gennemføre en Triatlon eller lign.? Der bliver arbejdet med alle 4 svømmearter, dog primært crawl.

Så er dette tilbud lige noget for dig.

Holdbeskrivelse:

Holdet er af 60 min. varighed. Du vil få personlig vejledning og individuelt program alt efter dit niveau. Du vil blive introduceret for de redskaber/værktøjer du skal arbejde videre med for at svømme din første crawl eller blive endnu bedre.

Der vil ikke være mere end max. 4 svømmere på hvert hold, så der vil være rigelig mulighed for personlig sparring.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Svømmeundervisning for kvinder (Ksvøm)
Vi tilbyder svømmeundervisning for kvinder.
 
Der vil være tre kvindelige trænere på kanten til at lære dig at svømme, lave vandaerobic og andre vandaktiviteter. Deltagere på alle niveauer er velkomne.
 
Vi har hele svømmehallen til rådighed, så der er også mulighed for en tur i varmtvandsbassinet, spring i det dybe eller en tur i Saunaen de sidste 15 min 
 
Efterårssæson: august til og med december
Forårssæson: januar til og med april
 
Tilmelding
Du kan tilmelde dig online her på siden, hvor betaling sker med dankort.
Du er også velkommen til at møde op på kontoret torsdag kl. 15-18 (undtaget skoleferier) for at få hjælp til tilmelding og betale kontant 
 
Kontakt
Mail: uafdelingen@svommeklubben.dk
Mobil: 4275 2229, telefontid man+tirs+tors+fre kl. 11-14 (undtaget skoleferier)
Kontortid: torsdage kl. 16-19
 
Bemærk 
Evt. akutte aflysninger ved lukning af svømmehal vil blive annonceret på svømmehallens Facebook-side samt SMS besked til alle tilmeldte
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Masters 1 x uge (Ma1xu)
Dette hold træner en gang om ugen 
 
Masters er for den erfarne svømmer som gerne vil holde svømningen ved lige. De bliver udfordret i alle fire stilarter og kører efter starttider.

Der vil være en træner som har lavet et program til hver gang som følges. Det er ca. på 2000-3000 meter per træningspas og der vil være fokus på teknikken hos den enkelte svømmer. Hvis der er specielle ønsker til teknik eller anden svømmemæssig spørgsmål kan dette fremlægges til træneren.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Masters 3 x uge (Ma3xu)
Dette hold træner 3 gange om ugen
 
Masters henvender sig til masters-svømmere, som gerne vil svømme konkurrencesvømning. De deltager i konkurrencer og svømmer omkring 3 km ved hvert træningspas. De mestre alle fire stilarter og svømmer efter starttider. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

TRI 1 x uge (TRI1x)
Tri-svømning en gang om ugen 

Tri henvender sig til den seriøse triatlet, som gerne vil blive rigtig god til at mestre crawl. Undervisningen bliver kørt således, at de har et program, som de skal følge og træneren rette deres teknik undervejs. Programmet bliver tilsendt triatleterne via. en facebook gruppe, således at de selv kan svømme det, hvis de skulle være forhindret i at deltage i træningen eller gerne vil være forberedt og får træningen til at passe med den øvrige træning de laver.
 
Der bliver svømmet mellem 1600 og 2300 pr. træning. Undervisningen består af en opvarmning, teknik øvelser, en hovedserie, hvor der bl.a. trænes temposkift, polocrawl, ben, styrke. Der bliver yderligere undervist i open water teknikker, sidst på sæsonen.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

TRI extreme (TRIex)
TRI Extreme træner 3 gange om ugen

TRI Extreme henvender sig til den seriøse triatlet, som gerne vil blive rigtig god til at mestre crawl. Undervisningen bliver kørt således, at de har et program, som de skal følge og træneren rette deres teknik undervejs. Programmet bliver tilsendt triatleterne via. en facebook gruppe, således at de selv kan svømme det, hvis de skulle være forhindret i at deltage i træningen eller gerne vil være forberedt og får træningen til at passe med den øvrige træning de laver. Det bliver svømmet mellem 1600 og 2300 pr. Undervisning. Undervisningen består af en opvarmning, teknik øvelser, en hovedserie, hvor der bl.a. Trænes temposkift, polocrawl, ben, styrke. Der bliver yderligere undervist i open water teknikker, sidst på sæsonen.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Konkurrence Sprinthold (Spri)
Konkurrence Sprintholdet
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Konkurrence Medley (MED)
Talentholdet er det første konkurrencehold i Helsingør Svømmeklub. På denne side er kort ridset op, hvad talentholdet står for samt, hvilke krav og forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på holdet. At starte på et konkurrencehold kan føles som en stor omvæltning når man kommer fra et svømmeskole hold fordi man skal svømmer flere gange om ugen, svømme længere tid og begynder at lave landtræning og deltager i svømmestævner.  
 
Konkurrenceholdet kendetegnes ved følgende overordnede forhold:
 • Vandtræning 2 x ca. 1,5 timer ugentlig
 • Drylandtræning ca. 1 timer ugentlig (fordelt jævnt i forbindelse med vandtræningerne) 
 • Diætist. 1 årligt foredrag til forældre
 • Ansvarlig træner, der står for alt planlægning vedr. træning af holdet og er til stede ved alle træninger.
 • Ansvarlig træner for Talentholdet ordning, der står for koblingen mellem svømmeskolen og konkurrenceholdet.
 • 1 årlige mini træningslejr samt 1-3 træningsweekends med holdet  

For at svømme på konkurrenceholdet kræves/forventes følgende:

 • Svømmeren skal have kendskab til alle 4 svømmearter (butterfly, rygcrawl, brystsvømning, crawl).
 • Svømmeren skal kunne svømme mindst 2 stilarter teknisk fornuftigt og mindst 400 m uden pause.  
 • Svømmeren skal deltage i så mange af de planlagte træningspas som muligt
 • Svømmeren skal have lyst til lære mere og svømme flere gange om ugen end i svømmeskolen.
 • Svømmeren deltager i planlagte træningslejre og stævner. 
At være konkurrenceholdssvømmer er sjovt, socialt og inspirerende:
 • Myten om, at der ved konkurrencesvømning blot skal piskes baner er en MYTE!
 • Træningen på konkurrenceholdet er planlagt ud fra, at det skal være sjovt at svømme, men samtidig lære konkurrence svømning.
 • Hvor svømmeren knap nok kendte sine holdkammerater i svømmeskolen, vil man hurtigt venskaber fordi man deler svømmeinteressen og ses så ofte! 

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (4)

Konkurrence K3 (K3)

K3-holdet

Holdbeskrivelse:

K3 er Helsingørs 3. bedste hold. Het er kort ridset op hvad K3 holdet står for, samt hvilke krav og forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på holdet.

K3 kendetegnes ved følgende overordnede forhold:

 • Vandtræning mindst 4 x 1-1,5 timer ugentlig - og et minimum på 80% vedr. mødeprocent på måneds basis.
 • Drylandtræning mindst 2 timer ugentlig (fordelt jævnt i forbindelse med vandtræningerne)
 • Diætist. 1 årligt foredrag til forældre og svømmere.
 • Ansvarlige træner, der står for alt planlægning vedr. træning af holdet og er til stede ved alle træningspas.
 • Roterende assistenttrænerteam ved alle 2-3ugentlige træningspas.
 • 1 årlige træningslejre samt 1-3 træningsweekender med holdet.

For at svømme på K3 kræves/forventes følgende:

 • Målet at svømmeren har som minimum en kravtid til område mesterskaberne for årgangssvømmere i løbet af deres tid på K3.
 • Der vil der udover blive lagt vægt på: Mødeprocent, attitude, svømme mæssig fremgang.
 • Finder det sjovt og spændende at komme til træning og stævner.
 • Udviser gejst og vilje til at lære nye ting og træne fornuftigt til den daglige træning.
 • Deltager i planlagte træningslejre og stævner. 

At være K3-svømmer skal  være sjovt, socialt og inspirerende:

 • Alternativ vandtræning (med bolde/spil etc.) kan være lige så givtig og give et frisk pust i træningen, og benyttes flittigt på alle Helsingørs hold inkl. 3.holdet.
 • Der afholdes jævnligt sociale aftener/weekends - planlagt af træneren eller på svømmernes/forældrenes eget initiativ.
 • Udgangspunktet for et hvert træningspas på 3.holdet er, at det skal være sjovt at komme til træning! 

K3-svømmerne rekrutteres typisk fra Helsingørs Talenthold el. svømmeskolen og har vist lyst og vilje til at træne flere gange om ugen og blive endnu bedre til at svømme. K3-træneren og Chef-træneren beslutter i samråd med talent træneren, hvilke svømmere der skal tilbydes at rykke på K3. 
 
Udefra kommende svømmere har ligeledes mulighed for tilgang på K3, såfremt der er plads til det. I tilfælde af ønske om dette bedes henvendelse ske til cheftræneren.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Konkurrence K2 (K2)

K2-holdet

Holdbeskrivelse:

K2 holdet er Helsingørs 2.hold.  Her er kort ridset op hvad K2 står for mm, samt hvilke krav og forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på holdet. 

2. holdet kendetegnes ved følgende overordnede forhold:

 • Vandtræning 5-6 x 2 timer ugentlig.
 • Drylandtræning 2-4 timer ugentlig (fordelt jævnt i forbindelse med vandtræningerne).
 • Alternativ træning i perioder.
 • Mulighed for videooptagelser i løbet af sæsonen (både over og under vand) som del i teknisk fejlretning og optimering til udvalgte træninger.
 • Diætist. 1 årligt foredrag med svømmer og forældre.
 •  Ansvarlig træner der står for alt planlægning vedr. træning af hold.
 • Roterende assistenttrænerteam ved 2 ugentlige træningspas.
 • 1-2 årlige træningslejrer samt overnatninger.

For at svømme på 2. holdet kræves/forventes følgende: 

 • Svømmeren vurderes som minimum til at have potentiale til senere at kunne opfylde kravene for at svømme på Helsingørs elitehold.
 • Der vil bla. Blive lagt vægt på mht. til oprykning og for at blive fast på K2 at: Have træningsudholdenhed, træningsforståelse, program forståelse og vise vilje til at træne.
 • Lærer at definere og udfærdige målsætning i samarbejde med træneren.
 • Udviser høj disciplin og vilje til den daglige træning, og herunder vilje til at opnå de opsatte mål.
 • Udviser høj disciplin omkring individuelle træningstiltag planlagt uden for fælles træningstid (skadeforebyggende program /elastik træning).
 • Prioterer sin svømning højt.
 • Deltager i planlagte træningslejre og stævner.
 • Er generelt loyal over for sig selv, klubben, holdkammeraterne og træneren.

At være 2.holdssvømmer skal samtidig være sjovt, socialt og inspirerende:

 

 • Alternativ vandtræning (med bolde/spil etc) kan være lige så givtig og give et frisk pust i træningen, og benyttes flittigt på af alle i perioder.
 • Der afholdes jævnligt sociale aftener/weekends - planlagt af træneren eller på svømmernes eget initiativ.

Udefra kommende svømmere har ligeledes mulighed for tilgang på 2. holdet såfremt der er plads til det. I tilfælde af ønske om dette bedes henvendelse ske til cheftræneren.

2. holds svømmeren rekrutteres typisk fra K3 holdet i kraft af at have udvist evne og vilje til at drive svømningen langt. 2.holdstræneren og 3.holdstræneren beslutter i samråd med cheftræneren hvilke svømmere der skal tilbydes at rykke på 2.holdet. 

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Konkurrence Junior (KJ)
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Konkurrence K1: Eliteholdet (K1)

K1: Eliteholdet

Holdbeskrivelse:

Eliteholdet er Helsingørs Svømmeklub bedste konkurrencehold. Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på eliteholdet, samt hvad eliteholdet står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på eliteholdet.
 

Tilbud til Eliteholdet:

 • Vi tilbyder 7-10 x 2 vandtræningstimer ugentlig + landtræning og styrketræning
 • Styrketræning/andre former for landtræning udover den alm. dryland træning, 1-3 gange ugentlig både i opstart og med personligt udleveret træningsprogram i tilknytning til vanddtræningen.
 • Minimums krav på 7x træning om ugen. Der udover tilbydes der ekstra træning i og ekstra morgentræning for alle samt ekstra træning for de bedste udøvere.
 • At svømmerens forældre tilbyder sig som offical (klik for yderligere information), holdleder eller anden hjælp mindst en weekend, hvor de kan hjælpe med stævner eller andre arrangementer.

Når krav er opfyldt følger disse ting med:

 • Periodemæssigt individuelt tilpasset træningsplan.
 • Videooptagelser 1-3 gange om året (både over og under vand) som del i teknisk fejlretning og optimering til udvalgte trænings pas.
 • Diætist. 1 årligt foredrag.
 • Fuldtids ansat cheftræner ansvarlig for holdet.
 • Assisterende trænerteam  1-2 gange om ugen.
 • Mindst 1-2 årlige træningslejre.

Generelle forventninger:

 • Svømmeren vurderes som minimum til at have potentiale til at opnå finalepladser ved Danske Mesterskaber på sigt.
 • Definerer og udfærdiger ambitiøs - men realistisk - målsætning i samarbejde med cheftræneren 2 x årligt.
 • Udviser høj disciplin og vilje til den daglige træning, og herunder vilje til at opnå de opsatte mål.
 • Udviser høj disciplin omkring individuelle træningstiltag planlagt uden for fælles trænings tid (skadeforebyggende program / styrketræning).
 • Tilpasser sin dagligdag til rollen, som eliteidrætsudøver i kraft af hensynet til søvn/restitution og spise.
 • Deltager i planlagte træningslejre og stævner mm.
 • Er generelt loyal over for sig selv, klubben, holdkammeraterne og træneren.

Sociale arrangementer:

 • Alternativ vandtræning (med bolde/spil osv.) kan være lige så givtig og give et frisk pust i træningen, og benyttes på eliteholdet.
 • Der afholdes jævnligt sociale aftener/weekends - planlagt af træneren eller på svømmernes eget initiativ.
 • Højt humør og speciel humor kendetegner i høj grad holdet - selv til morgentræning.


Eliteholds svømmeren rekrutteres typisk fra Helsingør svømmeklubs 2.hold på basis af  udvist evne og vilje til at drive svømningen langt. 2.holdstræneren og cheftræneren beslutter i samråd hvilke svømmere der skal tilbydes at rykke på eliteholdet. Udefra kommende svømmere har også mulighed for tilgang på eliteholdet såfremt der er plads til det. I tilfælde af ønske om dette bedes henvendelse ske til cheftræneren.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Aqua Action (Aqua)
Aqua Action 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Passivt medlemskab (PAS)
Hold for passive medlemmer. Se venligst bort fra tidspunkt og instruktør
 
Bemærk der betales IKKE indmeldelsesgebyr som passivt medlem. Hvis du er nyt medlem, så vil der blive opkrævet indmeldelsesgebyr, når du tilmelder dig et sæsonhold. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Admin_kontor (admin)
Dette hold er kun til brug for administrator !!
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (2)