K1: Eliteholdet

Holdbeskrivelse:

Eliteholdet er Helsingørs Svømmeklub bedste konkurrencehold. Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på eliteholdet, samt hvad eliteholdet står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på eliteholdet.

Tilbud til Eliteholdet:

• Vi tilbyder 7-10 x 2 vandtræningstimer ugentlig + landtræning og styrketræning
  • Styrketræning/andre former for landtræning udover den alm. dryland træning, 1-3 gange ugentlig både i opstart og med personligt udleveret træningsprogram i tilknytning til vanddtræningen.
  • Minimums krav på 7x træning om ugen. Der udover tilbydes der ekstra træning i og ekstra morgentræning for alle samt ekstra træning for de bedste udøvere.
  • At svømmerens forældre tilbyder sig som offical (klik for yderligere information), holdleder eller anden hjælp mindst en weekend, hvor de kan hjælpe med stævner eller andre arrangementer.

Når krav er opfyldt følger disse ting med:

• Periodemæssigt individuelt tilpasset træningsplan.
  • Videooptagelser 1-3 gange om året (både over og under vand) som del i teknisk fejlretning og optimering til udvalgte trænings pas.
  • Diætist. 1 årligt foredrag.
  • Fuldtids ansat cheftræner ansvarlig for holdet.
  • Assisterende trænerteam  1-2 gange om ugen.
  • Mindst 1-2 årlige træningslejre.

Generelle forventninger:

• Svømmeren vurderes som minimum til at have potentiale til at opnå finalepladser ved Danske Mesterskaber på sigt.
  • Definerer og udfærdiger ambitiøs - men realistisk - målsætning i samarbejde med cheftræneren 2 x årligt.
  • Udviser høj disciplin og vilje til den daglige træning, og herunder vilje til at opnå de opsatte mål.
  • Udviser høj disciplin omkring individuelle træningstiltag planlagt uden for fælles trænings tid (skadeforebyggende program / styrketræning).
  • Tilpasser sin dagligdag til rollen, som eliteidrætsudøver i kraft af hensynet til søvn/restitution og spise.
  • Deltager i planlagte træningslejre og stævner mm.
  • Er generelt loyal over for sig selv, klubben, holdkammeraterne og træneren.

Sociale arrangementer:

• Alternativ vandtræning (med bolde/spil osv.) kan være lige så givtig og give et frisk pust i træningen, og benyttes på eliteholdet.
  • Der afholdes jævnligt sociale aftener/weekends - planlagt af træneren eller på svømmernes eget initiativ.
  • Højt humør og speciel humor kendetegner i høj grad holdet - selv til morgentræning.

Eliteholds svømmeren rekrutteres typisk fra Helsingør svømmeklubs 2.hold på basis af  udvist evne og vilje til at drive svømningen langt. 2.holdstræneren og cheftræneren beslutter i samråd hvilke svømmere der skal tilbydes at rykke på eliteholdet. Udefra kommende svømmere har også mulighed for tilgang på eliteholdet såfremt der er plads til det. I tilfælde af ønske om dette bedes henvendelse ske til cheftræneren.