Junior-Elite

Motto
Train to perform

Holdbeskrivelse
Junior-Elite-holdet er Helsingør svømmeklubs hold for de bedste juniorsvømmere.. Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på Junior Elite, samt hvad Junior Elite står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på Junior- Elite-holdet.

Antal svømmere

Årgang
14-17 år for damer og 15-18 år for herrer. (junior-årgange)

Træningsmængde
Vandtræning 7-8 x 2 timer ugenligt
Landtræning 6-8 timer ugenligt

Svømmeteknisk
Alle stilarter udvikles forsat, men også focus på deres favorit discipliner

Mål og forventninger
Individuelle mål prioriteres og alle svømmere bedømmes individuelt.

Overordnet bruges landsholdssystemets krav for udtagelse af svømmere ift. gennemsnittet fra EMJ top8:
  • Junior 1: EMJ top 8 + 8% (~550 FINA point)
  • Junior 2: EMJ top 8 + 7% (~600 FINA point)
  • Junior 3: EMJ top 8 + 6% (~650 FINA point)
dog kan individuelle afvigelser komme på tale afhængig af svømmerens individuelle udviklingskurve samt indstilling bedømt af cheftræneren.

• Svømmeren skal vare en rollemodel for klubens yngre svømmere.
  • Svømmeren skal have personlige elitemål om deltagelse på junior landsholdet samt mesterskabsmedaljer.
  • Ligeledes forventes det at svømmeren er bevidst om hvad det kræves at nå et international mesterskab samt at deltage i internationale stævner for opnåelse af erfaring fremmod internationale mesterskaber.
  • Det forvemtes at svømmeren er bevidst om hvad det kræves at nå toppen af dansk senior niveau.
  • Svømmeren skal sammen med træneren lave en ambitiøs udviklingsplan og planen skal opdateres løbende.
  • Svømmeren introduceres på Junior-Elite-holdet til styrketræning.
  • Det forventes, at svømmeren deltager i planlagte stævner og træningslejre.
  • Svømmeren forventes at udvise høj disciplin og herunder vilje til at opnå de ønskede mål.
  • Det forventes svømmeren tilpasser sin dagligdag som eliteidrætsudøver i relation til søvn, restitution og ernæring.

100% af svømmerne opfylder kravene til Elite-holdet inden senior alder opnås.

Svømmerne danner grundlag for Helsingør Talent & Elite

Alle svømmere forventes at fremgå som gode eksempler og rollemodeller, da alle repræsenterer Helsingør Svømmeklub, hvilket gælder både til træning og til stævner.

Alle svømmere bidrager positivt både sportsligt og socialt.

Det må forventes at svømmere som ikke lever op til kravene på Junior Elite-holdet må forlade holdet.

Midler
Klubben vil arbejde for de bedst mulige betingelser i form af trænere og faciliteter, for at holdet kan udvikles og forbedres samtidig med at der tages hensyn til svømmernes individuelle behov. Klubben vil sikre, at trænerne har det fornødne uddannelsesniveau i relation til svømning.

Sidst opdateret september 2018.