Målsætninger K1-holdet 2016/17

Motto: Train to perform

Holdbeskrivelse: K1 er Helsingørs Svømmeklub næst-bedste konkurrencehold. Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på K1, samt hvad K1 står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på K1.

Antal svømmere: 16- 20 svømmere

Årgang: 14+ år for damer og 15+ år for herrer (junior-årgange). Svømmerne kan være en del af K1-holdet i 1-2 år, som senior svømmere, afhængig af udviklingskurven.

Træningsmængde: Vandtræning 7-8 x 2 timer ugenligt & Landtræning 6-8 timer ugenligt

Svømmeteknisk: Alle stilarter udvikles forsat, men også deres favorit discipliner  udvikles forsat.

Mål og forventninger
  • Individuelle mål prioriteres.
  • Overordnet stilles der krav om kvalifikation til de danske junior mesterskaber for at kunne være en del af K1.
  • Svømmeren skal have personlige elitemål om deltagelse på junior landsholdet samt mesterskabsmedajler.
  • Det forvemtes at svømmeren er bevidst om hvad det kræves at nå toppen af dansk senior niveau.
  • Svømmeren skal sammen med træneren lave en ambitiøs udviklingsplan og planen skal opdateres løbende.
  • Svømmeren introduceres på K1 til styrketræning.
  • Det forventes, at svømmeren deltager i planlagte stævner og træningslejre.
  • Svømmeren forventes at udvise høj disciplin og herunder vilje til at opnå de ønskede mål.
  • Daglige planlægning af skole, træning, diæt og restitution
  • Det forventes svømmeren tilpasser sin dagligdag som eliteidrætsudøver i relation til søvn, restitution og ernæring.

Vision
  • Svømmernes kvalifikationer som hold danner grundlag for at Helsingør Svømmeklub svømmer DMH i 1. division.
  • 50% af svømmerne opfylder kravene til Elite-holdet inden senior alder opnås.
  • Alle svømmere forventes at fremgå som gode eksempler og rollemodeller, da alle repræsenterer Helsingør Svømmeklub, hvilket gælder både til træning og til stævner.
  • Alle svømmere bidrager positivt både sportsligt og socialt.
  • Det må forventes, at svømmere som ikke lever op til kravene på K1-holdet må forlade holdet.

Midler

Klubben vil arbejde for de bedst mulige betingelser i form af trænere og faciliteter, for at K1 kan udvikles og forbedres samtidig med at der tages hensyn til svømmernes individuelle behov. Klubben vil sikre, at trænerne har det fornødne uddannelsesniveau i relation til svømning.

Læs også de generelle målsætninger for konkurrenceafdelingen her: Målsætninger 2016-17

Holdstruktur i konkurrenceafdelingen