Målsætninger K3-holdet 2016/17

Motto:  Learn to train

Holdbeskrivelse: K3-holdet er Helsingørs fjerde bedste konkurrencehold.  Her er en beskrivelse af hvilke krav der skal være opfyldte for at kunne svømme på K3, samt hvad K3 står for og hvilke forventninger der er knyttet til rollen som svømmer på K3.

Antal svømmere: 24-26 svømmere, dog max periodevis op til 28 svømmere

Årgang:  10+ år for damer og 11+ år for herrer. (Præ-årgangssvømmere)

Træningmængde: Vandtræning: 5-6 x 1½ time ugenligt & Landtræning: 4 x ½ time ugenligt

Svømmeteknisk:
  • Svømmeren skal mestre alle stilarter teknisk.
  • Svømmeren skal introduceres til MAQ (Musqle Action Quality).
  • Svømmeren skal kunne svømme 25 m under vandet med benspark, både på ryggen og maven.
  • Svømmeren skal kunne forstå sammenhængen mellem fart og puls.
  • Svømmeren skal lære at tælle armtag i forbindelse træningen.
  • Svømmeren skal lære at svømme progressivt fra 1-5.
  • Svømmeren skal kunne gennemføre Dryland på egen hånd med forud gående instruktion.
  • Svømmeren skal gennem K3 tiden opøve konkurrencerutiner gennem stævner.
  • Svømmeren skal gennem træningen blive bekendt med testserier.

Mål og forventninger:
Det primære mål for K3 er, at have højt nok niveau til at kunne sende alle svømmerne med til Regionsmesterskaberne.
En del af svømmerne skal opnå kravtid til øst danske mesterskaber i deres årgang og en del af svømmerne skal kvalificere sig til de danske årgangsmesterskaber. Der forventes en mødeprocent på 80%
  • Svømmeren skal have lyst og evner til at arbejde hårdt og rette teknik, når træneren beder om det. Samtidig skal svømmeren udvise modenhed ifht. alder.
  • Det forventes, at svømmerne deltager i planlagte stævner og sociale arrangementer.
  • For at styrke holdånden kan der arbejdes med en holdmålsætning som f.eks en løbende forbedring af holdets gennemsnitlige tid på en given løbsdistance.
  • Det må forventes at svømmere som ikke lever op til kravene på K3-holdet  må forlade holdet.

Visioner
  • Svømmernes kvalifikationer som hold danner grundlag for rekruttering til K2-holdet.
  • Alle svømmere forventes at fremgå som gode eksempler, da alle repræsenterer Helsingør Svømmeklub. Det gælder både til træning og til stævner.
  • Alle svømmere bidrager positivt både sportsligt og socialt.
  • Oprykningskandidater til K2 skal have teknisk og fysisk potentiale til fortsat at opnå kravtid til Øst danske mesterskaber samme år de rykker op.

Midler

Klubben bør støtte de potentielle oprykkere i 6-8 mdr. før oprykning. Der bør etableres en ”bobler gruppe” bestående af de særligt talentfulde. Gruppen baseres på et tilbud om ekstra opmærksomhed og ekstra muligheder.

Læs også de generelle målsætninger for konkurrenceafdelingen her: Målsætninger 2016-17

Holdstruktur i konkurrenceafdelingen